Uitbetaling vakantiegeld

Het is handig om te weten wanneer de uitbetaling is van vakantiegeld plaatsvindt zodat u weet wanneer u die vakantie kunt gaan boeken. De uitbetaling van vakantiegeld gebeurd meestal in de maanden mei en juni. Dit is mooi nog een tijd voor de vakantie begint zodat u nog een vakantie kunt boeken met vroegboekkorting. Het is ook handig om te weten hoe hoog dit bedrag van vakantiegeld is wat u gaat krijgen. Dit kunt u simpel berekenen met de vakantietoeslag calculator.

Handig om te weten over vakantiegeld

Er zijn nog een aantal zaken die handig zijn om te weten als het gaat om de uitbetaling van vakantiegeld. U krijgt uw vakantiegeld samen met uw salaris en het wordt dus niet ‘los’ betaald of als aparte betaling gezien. U krijgt in de maand mei of juni dus een aardige salarisstrook. Het kan zijn dat u uw vakantiegeld per maand betaald krijgt. Als je bijvoorbeeld als bijbaan bij de Albert Heijn werkt, geen vast contract hebt of maar voor een half jaar ergens wordt ingehuurd. Bij vaste contracten krijgt u het echter bijna altijd eens per jaar. De precieze afspraken over het vakantiegeld verschillen per branche en het is dan ook in de CAO (Collectieve Arbeidsovereenkomst) geregeld.

Uitbetaling vakantiegeld Algemeen

Vakantiedagen worden over een jaar berekent. Dit kan bijvoorbeeld zijn van 15 mei tot 15 mei het volgende jaar. Bent u een tijd ziek geweest dan heeft u alsnog recht op vakantiegeld. Er wordt naar rato uitbetaald dus heeft u 1 maand niet kunnen werken dan krijgt u alsnog 11 maanden vakantiegeld uitbetaald. Er is nog een leuk weetje wat we u niet willen onthouden, wat als uw vakantiegeld te laat is betaald wordt betaald? U kunt dan een verhoging van de vakantietoeslag vragen van maximaal 50 %. Vergeet echter niet dat de uitbetaling wordt gedaan door uw werkgever die u soms wel te vriend wilt houden. En dat was hem wat betreft de uitbetaling van vakantiegeld.