Vakantiebijslag

Vakantiebijslag of in de volksmond vakantietoeslag of vakantiegeld genoemd is een percentage van uw brutoloon waar u volgens de wet recht op heeft. De vakantiebijslag kan oplopen tot 2400 euro. Dit verdiend u trouwens niet als u in de hoogste belastingschijf zit want dan betaald u 52 % belasting. De hoogste uitkeringen worden gedaan als u zich nog net in de middelste belasting schijf van 42 % bevindt. Dit gaat hoogstwaarschijnlijk ook weer allemaal veranderen want de politiek wilt er nog maar 2 schijven van maken met andere percentages. Hou dit dus in de gaten als u bijvoorbeeld volgend jaar uw vakantiebijslag wilt berekenen.

Vakantiebijslag berekenen

Het berekenen van uw vakantiebijslag is niet al te moeilijk. We hebben een hele pagina gewijd aan dit onderwerp en willen u dan ook graag doorverwijzen naar deze pagina over vakantiebijslag berekenen als u wilt weten op hoeveel geld u kunt rekenen: Vakantietoeslag berekenen.

Vakantiebijslag weetje
Vakantiebijslag is de officiĆ«le naam. Veel mensen hebben het over vakantietoeslag en ook vakantiegeld is populair in de volksmond. De wet waarin alles is geregeld omtrent de vakantiebijslag heet de Wet Minimumloon en Minimumvakantiebijslag (WMM) en deze wet heeft het ook over vakantiebijslag. Bent u echt geĆÆnteresseerd in alles omtrent de vakantiebijslag dan kunt u eens opzoeken wat de regels zijn van vakantiebijslag in deze wet. Het komt erop neer dat u 8% van uw brutoloon krijgt of u krijgt een hoger percentage. Een lager percentage zal nietig worden verklaard op grond van de wet WMM.

Alles weten over de vakantiebijslag? Dan bent u op onze website op het juiste adres. Wilt u meer weten over uw zorg en op welke toeslag u kunt rekenen? Bekijk dan zorgtoeslag aanvragen.