Vakantiegeld Berekenen

Iedereen die werkt heeft volgens de wet recht op vakantiegeld. Wilt u graag meer weten over de wetten, regels en verplichtingen van werkgevers naar werknemers en andersom met betrekking tot vakantiegeld dan bent u aan het juiste adres op deze website. Meteen uw vakantiegeld berekenen kan ook, ga door naar de volgende pagina op deze website met een vakantiegeld calculator: vakantiegeld berekenen.

Waar bestaat vakantiegeld uit?

Vakantiegeld wordt berekend als percentage op basis van je maandelijkse salaris. Het is wettelijk verplicht voor werkgevers om ten minste 8 procent van het brutoloon als vakantiegeld uit te betalen. Nu u dit weet lijkt vakantiegeld of vakantietoeslag berekenen helemaal niet zo moeilijk, en inderdaad, dat is ook niet al te ingewikkeld. Wel dient u rekening te houden met eventuele provisie of prestatietoeslagen en/of gevarengeld. Beide kunnen uw vakantietoeslag verhogen. Over vakantiegeld moet u wel belasting betalen en de toeslag krijgt u meestal in mei/juni uitgekeerd. Rond deze periode stijgt het aantal vakantieboekingen ook enorm. Het is ook mogelijk dat u een hoger percentage ontvangt van uw werkgever, 8 procent is namelijk het wettelijke minimum, alhoewel de meeste werkgevers 8 procent betalen is het mogelijk dat u meer krijgt. We geven u graag een voorbeeld voor het berekenen van uw vakantie geld.

Verdiensten: 1000 euro per maand Bruto
Vakantiegeld percentage: 8 procent
Aantal maanden gewerkt: 12 maanden

Berekening vakantiegeld: De berekening van uw vakantiegeld is nu als volgt. U verdient 100 euro per maand, maal 8 procent is 80 euro vakantiegeld per maand vermenigvuldigd met het aantal gewerkte maanden maakt 960 euro. Hiervan wordt nog belasting afgetrokken (gedaan door werkgever). Stel dit percentage is 35 procent dan houdt u 642 euro vakantiegeld over.

Let op, afhankelijk van het aantal gewerkte maanden, het belastingpercentage (schijven afhankelijk van inkomen) en het vakantiegeld percentage dat uw werkgever uitbetaald kan de vakantietoeslag in hoogte sterk verschillen. U kunt tot een maximum van 2031 euro netto ontvangen. Dit staat gelijk aan drie keer het minimumloon als maximaal te ontvangen vakantiegeld.

Tip: Soms is het voordelig om minder te verdienen zodat u nog net in een schijf  valt waardoor u een lager tarief betaald over uw vakantiegeld en dus meer overhoud.